Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


IP&IC Katinhännän SuurSeikkailija


eli lempinimeltään Susu
leikkaamaton naaras
Rotu: eurooppalainen
Väri: ruskeatiikeri, EUR n 23
Syntymäaika: 14.6.2009
FeLV+FIV testi negat.: 29.4.2013
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
PKD ultra negat.: 2.8.2012 eli terveet munuaiset
Isä: GIC Katinhännän Jordi Rosales (sinitiikeri)
Emo: SC Katinhännän Survivor Amber (hopeatiikeri)
Kasvattaja: Kadi Myllys (oma kasvatti)

Susun sukutaulu


Susun tapahtumia:

Kevät 2010

Ensimmäiset hiljaiset juoksut, harvoin

08/2013

Susu tapasi ensimmäisen sulhasensa mutta valitettavasti ei tärpännyt. Perään tuli Susulle tyypillinen pitkä syksyn juoksutauko, joten seuraava yritys oli vasta seuraavana keväänä, mutta sekään ei tärpännyt.

06/2014

Susulla kävi kylässä kolli nr 2 mutta se ei edes halunnut astua Susua ollenkaan.

07/2014

Susu sai jo kolmannen kollin kylään, joka työllä ja vaivalla, hiki otsalla sai kun saikin astumisia tehtyä ja Susu tuli vihdoin kantavaksi! Tämä kolli on meidän Tokran tyttären poika SC Kissakallion Iscador eli Iiro. Sehän oli kokenut kolli ja varmaan siksi onnistuikin siinä missä muut ei. Yritin analysoida missä vika, ainakin Susun asento astumisessa vaikutti kollille jotenkin hankalalta ja yksi astuminen kesti todella pitkään.

15.9.2014

Susun pennut syntyivät varhain aamulla. Kaikki sujui todella hyvin. Tuloksena neljä 24 -pentua:
- sinitiikeri uros Bauerin Zäk eli "Zäk" muutti Vantaalle
- sinitäplikäs uros Almeidan Toni eli "Manu" muutti Veikkolaan
- ruskeatäplikäs uros Bukhänanin Bill eli "Auvo" muutti Uuteenkaupunkiin asti
- ruskeatäplikäs naaras OBraianin Kloui eli "Ninja" jäi myös pääkaupunkiseudulle.
Pentujen hoito ja hyysääminen näytti olevan Susun kutsumus, niin täysillä se paneutui asiaan ja oli selvästi todella onnellinen pentujensa kanssa. Sehän ei olisi vierottanutkaan niitä varmaan ollenkaan, ainakin imetti vielä viimeisiä poikiaan 4-5 kk ikäisinäkin ennen kuin ne vasta muita myöhemmin muuttivat omiin koteihinsa.

7.1.2015

Susu leikattiin, yksi pentue sai riittää koska sekin oli ollut niin työn ja tuskan takana (= astutus ja edes saada pentue tärppäämään). Susukaan ei tarvinnut toipumisaikana mitään pukua tai kauluria... Kissa oli jo seuraavana päivänä suht normaali ja muutamassa päivässä riehui kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja imettikin vielä tuohon aikaan jäljellä olevia kahtaa poikaansa, jotka muuttivat omiin koteihin vasta muutaman viikon kuluttua.



Millainen Susu on:

Susu on oma kasvattini joka jäi meille omasta pentueesta joten se tottui muihin kissoihimme jo taaperona. Susu on aina ollut touhukas ja aktiivinen, nuorena erityisesti ja jopa riiviökin tuolloin. Nuorempana tuntui ettei se edes aio aikuistua. Koska on elellyt emonsa Ampsun kanssa, oli siinä hyvin pitkään vähän mamiksen vikaa; muutaman vuoden ikäisenä vielä näin Susun yrittämässä imemistä! Ampsun kanssa Susu tykkäsi myös leikkiä ja mukavia painiotteita kokeilivatkin keskenään. Kaksikon välit ovat pysyneet hyvinä mutta etääntymistä aiheutti ensin Ampsun toiset pennut (hyysäsi monta kuukautta niitä). Siihen perään Susukin sai omat pennut huolehdittavakseen. Nyt kun molemmat ovat leikattuja, on välit taas lämmenneet ja ne voivat nukkua vierekkäin yms.
Molemmat (Susu ja Ampsu) tykkäävät myös heitellä erilaisia hiiri- yms leluja pitkin poikin. Nuorempana Susu jopa nouti hiiren tms lelun heitettäessä, toi siis takaisin jotta voisi heittää uudelleen, joskus tätä tehtiin kymmeniäkin kertoja peräkkäin... Väsymätön kissa. Nykyään tätä harrastetaan enää satunnaisesti. Nuorempana Susu myös kiusasi meitä ihmisiä aamuöisin tunkemalla peiton alle leikkimään varpailla. Välillä se myös kuskasi yöllä leluja sänkyyn vinkiksi että olisi heittelyleikin aika... Muuten öisin Susu nukkuu sängyssä ja vaikka nuorena ei ollut sylikissa, tuli tämä ominaisuus esiin n. 3-4-vuoden ikäisenä. Sen jälkeen se onkin välillä ollut melkein rasittavuuksiin asti sylissä. :)
Alkuvuosina Tokrakin välillä kelpasi Susun leikkiseuraksi. Myös isoäiti Vieno kiinnostaa Susua kovasti ja välillä se saikin Vienon mukaansa jahtaamisleikkeihin. Lisäksi Susun lempihuvia on istua ikkunan ääressä ja säkättää puissa istuvia lintuja. Ja silloin kun meillä vielä oli akvaario, saattoi Susu majailla sen vieressä vahtimassa kaloja pitkiäkin aikoja, monni oli selvä lemppari!
Hoksottimia Susulla tuntuu olevan kissalle turhankin runsaasti, se oppii ja hiffaa asioita hetkessä, muistaa kaiken. Yhteen aikaan aamuisin oli tapana aamupalan jälkeen pitää kissoille pieni huiskulelusessio ja Susu tätä jo aina odotti keittiössä malttamattomana, jos otin askeleenkin kohti olohuonetta, oli Susu jo sitä mieltä että nythän mennään leikkimään, se juoksi jo edellä ja päästi pieniä kimeitä naukaisuja innoissaan.
Parvekkeella majailu on aina ollut lempipuuhia. Kuten mökillä ulkoilu, niin tarhassa kuin valjaissakin. Valjastelusta onkin tullut melkein pakkomielle, Susu on jo oppinut että mökillä valjastelua harrastetaan iltaisin ja niin se päivystää joka ilta ovella josko pääsisi ulos. Eikä voi millään ymmärtää jos muita pääsee mutta ei se (en ehdi kaikkia valjasulkoiluttaa joka ilta joten kissoilla pyörii vuorot). Ja kyllä Susu on riemuissaan kun sitten sen vuoro koittaa, valjaat on helppo pukea ja Susu porhaltaa reippaasti häntä pystyssä pitkin pihaa.
Susu on hyvin sopeutuvainen mutta on luonteeltaan vähän ujo. Käsittelyn suhteen oli alkuvuosina petrattavaa, Susu ei tykännyt kynsien leikkuusta ja lääkkeen antaminen oli oikea operaatio, kissa oli kiedottava vilttiin jos aikoi onnistua. Nykyään pitää vaan olla nopea ja tuikata lääke Susun kitaan ennen kuin kissa tajuaa mitään ja yleensä onnistuu ok. Susu on ollut vähän nirso ruuan suhteen ja pääasiallinen ravinnon lähde ollut kuivamuona. Myös raaka liha ja keitetty sei ovat kelvanneet. Purkkiruuat harvemmin, tosin mitä enemmän kissa vanhenee, sen paremmin ne maistuvat. Leikkaamattomana Susu ei ollut kovin suurikokoinen ja se sai säilyttää toisen lempinimensä "Pikkis" (pikkukissa) edelleen, vaikka ei enää ole ollut aikoihin porukkamme nuorin iältään. Pentujensa yhteydessä Susu söi vallan hyvin ja lihosi yli 4 kilon painoiseksi. Niinpä leikkaaminen talvella 2015 ei sitä enää enempää voinut lihottaa. Vaan oikeastaan kissa on vähitellen laihtunut takaisin päin kun ei enää popsi penturuokaa, mitä teki imetyksen aikana. Nykypaino on n. 4 kg, ihan sopusuhtainen.
Susu kasvatuskissana: Sai yhden pentueen jossa 4 pentua. Näistä yksi ehti jatkamaan kasvatuksessa joten Susu on yhden pentueen ja samalla yhden ainokaisen pennun isoäiti.
Susun näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla:


Susun näyttelyt

Kuvia Sususta:

Ruskeatiikeri naaras Susu 10 pv Susu 3 vk Susu 6 vk, kuva1 Susu 6 vk, kuva2 Ensio & Susu
Susu 8 vk Susu 10 vk Susu 11 vk Susu 3 kk Susu & Misty 3 kk
Susu & Misty 3,5 kk Susu & Misty reilu 4 kk Susu 5,5 kk Ampsu & Susu Susu 6,5 kk
Susu 7 kk Susu 9,5 kk Turussa Susu 11 kk Susu & Vieno Susu 1v Jämsässä
Susu 1v 2kk Ampsu & Susu 2.1.2011 Susu 1,5v, Inkerin kuva Susu 1,5v mökillä Susu reilu 2v
Ampsu & Susu marras/2011 Susu & Kikka Ampsu & Susu 1.1.2012 Ampsu & Susu maalis/2012 Susu reilu 3v
Ampsu & Susu, joulu/2012 Susu lähes 4v, kuva1 Susu lähes 4v, kuva2 Susu lähes 4v, kuva3 Susu & Ditta, syksy 2013
Susu 4v Susu 4,5v, kuva1 Susu 4,5v, kuva2 Susu lähes 5v, kuva1 Susu lähes 5v, kuva2
Susu 6v & Iiro-sulhanen Susu 5v + pennut, kuva1 Susu 5v + pennut, kuva2 Susu 5v + pennut, kuva3 Susu 5v & Kloui
Susu 5,5v Susu 5,5v & Bill 10 vko Susu 5,5v & Zäk 5kk Susu 6v, kuva1 Susu 6v, kuva2
Ampsu & Susu, syksy 2015 Susu & Kikka, joulu 2015 Susu 7,5v Susu & Ilona, kevät 2017
Susu lähes 8v, kuva1 Susu lähes 8v, kuva2 Susu lähes 8v, kuva3 Susu 8v Susu reilu 8v Susu 8,5v, kuva1 Susu 8,5v, kuva2 Susu 8,5v, kuva3 Susu 8,5v, kuva4 Susu 9,5v Susu n. 10v, kuva1 Susu n. 10v, kuva2 Susu 10,5v
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)