Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


EP&GIC Katinhännän Dark Jedi


eli lempinimeltään Jedi
leikattu naaras
Rotu: eurooppalainen
Väri: mustasavu, EUR ns
Syntymäaika: 19.4.1999
FeLV+FIV testi negat.: ei testattu
PKD ultra negat.: 10.12.2003 eli terveet munuaiset
Isä: GIC Kissakallion Edvin (sinitiikeri)
Emo: IC Katinhännän Henna-Talvikki, DM (hopeatiikeri)
Kasvattaja: Kadi Myllys (oma kasvatti)

Jedin sukutaulu


Jedin tapahtumia:

17.6.2000

Jedi vetäisi kunnon tempauksen. Äitini harrastaa tilkkutöitä ja jätti hetkeksi tarvikkeensa pöydälle käydäkseen keittiössä ja kun palasi, puuttui pöydältä pieni neula lankoineen. Äitini osasi heti epäillä Jediä ja se kiikutettiin päivystykseen vaikka kissassa ei vielä näkynyt mitään ”oireita”. Ja niin: röntgen-kuvassa näkyi että vatsassahan se neula oli! Jedi leikattiin ja neula lankoineen saatiin pois. Kissa toipui nopeasti. Tuntuu vaan että mitä pidempään meillä on kissoja, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu...

3.1.2003

Jedi leikattiin.

10.12.2003

Jedi ja sisarukset Salli & Kelmi kävivät Felinassa munuaisultrassa varmistamassa ettei kissoilla ole PKD:tä. Veli Sulo kävi jo edellisellä viikolla. Snurre-sisko taas kuukautta myöhemmin tammikuussa. Terveitä oli koko pesue!

Syyskuu 2005

Veikkaus julkisti luontoarvan eurooppalaiskissasta. Aiemmin keväällä arvan mallikissaksi valittiin meidän Jedi! Kuva on tämän sivun yläkulman naamakuva, toki hiukan muotoiltuna (tausta vaihdettu). Jedin voi siis bongata arpojen myyntipisteissä kautta maan.Millainen Jedi on:

Jedi syntyi oman Hennamme toiseen pentueeseen mutta heti luovutusikäisenä se muutti vanhemmilleni kolmen metsäkissan seuraan. Nuoremmuuttaan se jaksoi touhuta ja riekkua huomattavasti enemmän kuin vanhemmat mettis-kaverinsa. Kunnon joka paikan höylä kissa on, edelleen vaikka ikää on karttunut, myös kovin ihmisläheinen. Lähinnä siirtyy aina majailemaan siihen huoneeseen missä äitinikin on jotain puuhaamassa. Tykkää leipoa sylissä. Metsäkissauroksista Data oli Jedin paras kaveri ja tämä kaksikko oli erottamaton. Ne pesivät toisiaan ja leikkivät keskenään sekä nukkuivat usein vierekkäin. Data kuoli tammikuussa 2005 minkä jälkeen Jedi on sopeutunut elämään ilman kaverinsa seuraa. Datan veljestä Loresta on sittemmin tullut Jedille oiva kaveri. Henna-emo muutti minun luota vanhemmilleni vuonna 2004, mutta on sen verran erakkoluonne ettei muiden kanssa paljoa kaveeraa ja Jedikin sitä on hiukan varonut. Kun vanhemmat eurooppalaiseni menivät aikanaan vanhemmilleni hoitoon, tykkäsi Jedi vähän "kiusata" niitä (paitsi arvovaltaista Tuittu-mummoa niin kauan kuin se eli).
Jedi kehittyi varsin hitaasti ja vasta reilu 3-vuotiaana tanakoitui ja on sen jälkeen ollut ihan sopivan kokoinen eurooppalaiskissa. Ylipaino-ongelmia ei ole koskaan ollut, Jedi ei varsinaisesti ole kauhean nirso ruuan suhteen, syö riittävästi. Luonteeltaan Jedi on reipas, oikein kiltti ja ystävällinen, mukava kissa. Ujoutta vähän löytyy silloin kun ovikello soi, säntää Jedi usein varmuuden vuoksi piiloon tarkastelemaan kuka on tulossa. Jos tuttuja kuten minä, pyörii se nopeasti eteisessä tutkimassa tapahtumia. Jos taas esim. joku lapsiperhe, pysyy Jedi visusti piilossa koko vierailun ajan.
Jedi vaikka onkin kaunis eurooppalaiskissa, ei valitettavasti päässyt jatkamaan Katinhännän- kasvatusta, vaan seuraava sukupolvi on ollut Dartti- ja Snurre siskojen aikaansaamaa (Dartilla oli kolme pentuetta, Snurrella kaksi). Ottaa kyllä edelleen päähän se, etten Jediä pystynyt käyttämään kasvatuksessa, on sillä sen verran hyviä ominaisuuksia. Etenkin kun mustasavujen määrä on jäänyt vähäiseksi rodussa.
Jedin näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla:


Jedin näyttelyt

Kuvia Jedistä:

Jedi 2 viikkoa Jedi 1 kk Jedi yhä 1 kk Jedi 1,5 kk Jedi 2 kk
Jedi 5 kk Jedi 9 kk Jedi 2,5 v Jedi 4v Jedi 5v
Jedi 5v, kuva 1 Jedi 5v, kuva 2 Jedi 7v, kuva 1 Jedi 7v, kuva 2 Jedi 8v, kuva 1
Jedi 8v, kuva 2 Jedi 9v Jedi 11v, kuva 1 Jedi 11v, kuva 2 Jedi 11,5v, kuva 1
Jedi 11,5v, kuva 2 Jedi & Lore jouluna 2010 Jedi 12,5v, kuva 1 Jedi 12,5v, kuva 2 Jedi 13,5v
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)