Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


GIP&IC Katinhännän Time Detective Steel


eli lempinimeltään Teräs
leikattu uros
Rotu: eurooppalainen
Väri: mustasavu, EUR ns
Syntymäaika: 18.1.2016
FeLV+FIV testi negat.: 16.11.2016
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
PKD & Sydän ultra negat.: x.1.2018
Isä: Katinhännän Patrick Rigsby (mustasavu)
Emo: IC Katinhännän Diftor-he Susma (mustasavu)
Kasvattaja: Kadi Myllys (oma kasvatti)

Teräksen sukutaulu


Teräksen tapahtumia:

helmik 2017

Teräkselle daamiseuraa Errun Mastermind (ruskeatäplikäs, EUR n 24)

maalisk 2017

Teräkselle daamiseuraa Tanskasta asti; SC Wehnert's Vega, DSM DVM (ruskeatabby, EUR n 22)

23.4.2017

Teräksestä tuli isä kun Errun Mastermind synnytti 5 pentua; 2 urosta ja 3 naarasta. Errun Disney-pentue.

28.5.2017

Teräksestä taas isä kun Tanskaan syntyi 6 pentua; 4 naarasta ja 2 urosta. Wehnert's M-pentue.

toukok 2017

Teräs sai vihdoin olla kotivaimonsa Ilonan kanssa (Pikku-Piun Ihana Ilona, sinitiikeri, EUR a 23) kun Ilonalla oli juoksu. Tähän asti panttasin asiaa ettei Ilona olisi ihan teiniäiti pentujen syntyessä.

19.7.2017

Ilona synnytti 3 pentua, joista valitettavasti vain yksi oli elinkelpoinen; ruskeatiikeri tyttö Kielo Kanteletar joka jäi itsellemme.

elok 2017

Teräkselle vielä neljännen kerran daamiseuraa Pinkkitassun Kristiina (cremetiikeri, EUR e 23).

x.9.2017

Teräs kastroitiin. Sille syntyi lopulta peräti 17 eloon jäänyttä pentua, joista 6 Tanskaan.

6.10.2017

Pinkkitassun Kristiina synnytti 6 pentua joista 5 elossa ja ok, näistä 4 tyttöjä ja yksi poika. Pinkkitassun O-pentue.Millainen Teräs on:

Teräs on oma kasvattini joka jäi meille omasta pentueesta joten se tottui muihin kissoihimme jo taaperona. Nuorena Teräs oli vilkas ja ehtiväinen pentu, jonka lempipuuhaa oli tietty kaikki leikkiminen sekä mökillä tuulikaappiin / kotona eteiseen livahtelu. Teräs kuunteli kun joku on ulko-ovella ja menee eteisen ovelle vastaan, kun sen oven avasi, oli kissa samantien livahtanut jaloista mutta ei päässyt pitkälle koska ulko-ovihan oli toki jo kiinni. Sitten kun Teräksen nosti syliin kantaakseen sen takaisin, se heti alkoi kehräämään. Muutenkin Teräs on kova kehräämään, sylissä tai muutenkin, joskus ihan itsekseen. Nuorena siihen asti kun se leikattiin, oli kova sylikissakin. Leikkaamisen jälkeen asia jostain syystä unohtui joksikin aikaa mutta on taas vähitellen 4v lähestyessä alkanut silloin tällöin muistua mieleen. Mutta aina Teräs on tykänyt nukkua ihmisten kanssa sängyssä.
Teräs siis oli nuorena innokas touhuamaan ja leikkimään, se usein kiusasi vanhempia kissojamme ja yritti saada leikkimään kanssaan ja välillä onnistuikin, Tokra ja Pikkis(Susu) lähinnä välillä innostuivat. Ditta-emo piti pojalleen jo aikamoista jöötä siitä alkaen kun Teräs oli ehkä n. 4 kk ikäinen. Kun Teräs on aikuistunut, se on myös rauhoittunut ja on nykyään slelainen laiskan pulskea kollipoika, joka välillä innostuu leikkimään joko leluilla tai muiden kissojen kanssa (painit hoituu mm. Kielo-tyttären ja Ragetti-lapsenlapsen kanssa) mutta pääasiassa Teräs on harkitsevainen ja ottaa asiat rennosti. Edelleen se kuitenkin tykkää seurailla muita kissoja etenkin jos ne osoittavat ettei voimakas kollipoika ole mieluista seuraa lähellä, näin Teräs kiusaa väillä Pikkistä murinaan asti, samoin Ampsua. Kikka on tämän vuoksi pidettävä Teräksestä kokonaan erillään eri tiloissa. Tosin Kikka kyllä itsekin aiheuttaa asiaa.
Uusiin asioihin Teräs suhtautuu aina ensi hetken epäilevästi, vaikka sopeutuminen on kyllä ihan normaalin kissan kaltaista, nopeaa. Asia on tullut esiin kun Terästä on tutustuttanut uusiin kissoihin ja esim. myös kotona olleisiin pikkupentueisiin, samoin kuin Teräksen morsiamiin. Niiden kanssa tein varuilta niin, että ekat pari tuntia kun naaras tutustui paikkoihin, Teräs sai olla samassa huoneessa boksissa puhisemassa. Parissa tunnissa vierastus oli mennyt ohi ja sen saattoi päästää naaraan kanssa yhteen ilman että se enää murisi, ja hoiti hommatkin ok. Joskus myös vieras paikka saa samaa aikaan hetken. Myös näyttelyissä Teräs murisee heti jos näkee läheltä vieraita kissoja. Mitään enempää kuin murinat se ei ole koskaan tehnyt.
Kun Teräs oli reilun 8 kuukauden ikäinen, muutti meille sen tuleva morsian Ilona, joka oli 4,5 kk nuorempi kuin Teräs. Parista tuli nopeasti kaverukset ja nuoret riehuivat kovasti keskenään. Ongelmat alkoivat kun Ilona alkoi juosta n. 7 kk iässä enkä halunnut sille pentuja niin nuorena, vaikka muutenhan parin oli tarkoituskin saada pennut. Erillään pito hermostutti Terästä joka hiukan mouruili ja merkkasikin. Ilona täytyi saada pois kotoa koska kaksikaan ovea välissä eivät auttaneet. Onneksi sen sai kevään aikana välillä hoitopaikkaan mikä rauhoitti tilannetta ja Terästä kotona. Vihdoin toukokuussa eli muutaman kuukauden väliaikaiskärvistelyn jälkeen päästin parin yhteen.
Ensimmäisen kesän aikana Teräs tottui mökillä nopeasti ulkoiluun, niin ulkotarhassa kuin valjaissakin. Niissä se vaan nuorena juoksi ja sinkoili niin kovin että piti vähän rauhoitella, mutta tämä on nyt aikuistuttua järkevöitynyt ja Teräs on oikein rauhallinen ja mukava ulkoilija, ei vaan tulisi sisään millään ja jaksaa joka ilta kytätä olisiko sen vuoro valjastella, eli livahtelee mökillä edelleen tuulikaappiin tyrkylle valjaisiin. Teräs on myös harvoja kissojamme joka viihtyy valjaissa ulkona myös talvella.


Teräs kasvatuskissana: 4 pentuetta, joista yksi Tanskassa. Yhteensä 17 jälkeläistä, joista tähän mennessä 4 on jatkanut kasvatuksessa, Teräs on nyt isoisä 20 lapsenlapselle (7 Tanskassa).

Teräksen näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla (vasta tulossa):


Teräksen näyttelyt

Kuvia Teräksestä:

Teräs 2vko, kuva1 Teräs 2vko, kuva2 Teräs 3vko, kuva1 Teräs 3vko, kuva2 Teräs 3vko, kuva3 Teräs 3,5vko, kuva1 Teräs 3,5vko, kuva2 Teräs 4vko, kuva1 Teräs 4vko, kuva2 Teräs 4vko, kuva3 Teräs 5vko Teräs 6vko, kuva1 Teräs 6vko, kuva2 Safiiri & Teräs 6vko, kuva1 Safiiri & Teräs 6vko, kuva2 Teräs 8vko, kuva1 Teräs 8vko, kuva2 Teräs 8vko, kuva3 Gandalf & Teräs 8,5vko Teräs 9vko, kuva1 Teräs 9vko, kuva2 Teräs 9vko, kuva3 Safiiri & Teräs 9vko, kuva1 Safiiri & Teräs 9vko, kuva2 Safiiri & Teräs 9vko, kuva3
Teräs 10vko, kuva1 Teräs 10,5vko, kuva2 Teräs 11vko, kuva1 Teräs 11vko, kuva2 Teräs 11vko, kuva3 Safiiri & Teräs 11vko, kuva3 Teräs 12vko, kuva1 Teräs 12vko, kuva2 Gandalf & Teräs 12vko Teräs 13vko, kuva1 Teräs 13vko, kuva2 Gandalf & Teräs 13vko Safiiri & Teräs 13vko Teräs reilu 3kk, kuva1 Teräs reilu 3kk, kuva2 Teräs 5kk Teräs 6kk Teräs 8kk Teräs 8kk & Ilona 3,5kk, kuva1 Teräs 8kk & Ilona 3,5kk, kuva2 Teräs 9kk & Ilona 4,5kk, kuva2 Teräs 9,5kk & Ilona 5kk, kuva2 Teräs n. 11kk Teräs 11kk & Ilona 6,5kk, kuva1 Teräs 11kk & Ilona 6,5kk, kuva2 Teräs 11kk Teräs n. 1v Teräs 1v Teräs 1v+1kk Teräs 1v+2kk & Tokra reilu 12v Teräs 1v+4kk & Tokra 12v+5kk Teräs 1v+4kk Teräs 1v+8kk Teräs 1v+9kk & Kielo 3kk Teräs 1v+10kk Teräs 1v+11kk & Tokra 13v Teräs 2v Teräs reilu 2v, kuva1 Teräs reilu 2v, kuva2 Teräs 2v+1kk Teräs reilu 2v+4kk Teräs reilu 2v+5kk, kuva1 Teräs reilu 2v+5kk, kuva2 Teräs-vaari 2v+10kk & lapsenlapset (2kpl) 8vko Teräs reilu 3v+5kk
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)