Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


PR&GIC Katinhännän Ilmaveivi-Kikka


eli lempinimeltään Kikka
leikkaamaton naaras
Rotu: eurooppalainen
Väri: hopeatiikeri, EUR ns 23
Syntymäaika: 10.7.2011
FeLV+FIV testi negat.: 6.8.2013
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
PKD ultra negat.: 6.8.2013 eli terveet munuaiset
Isä: Thor (hopeatiikeri)
Emo: Katinhännän Idols-Voittaja (hopeatäplikäs)
Kasvattaja: Kadi Myllys
(oma kasvatti)


Kikan sukutaulu


Kikan tapahtumia:

Loppukevät 2012

Kikalla ekat juoksut.

14.-15.11.2013

Kikka sai kolliseuraa kylään, kasvattini Katinhännän Radagastin (eli Iggy, väriltään ruskeatiikeri). Neljättä kertaa kasvatuksessani pääsen yhdistämään kaksi omaa kasvattiani, eivät ole liian läheistä sukua, kahden eri linjan hyötyjä.

19.1.2014

Kikan ensimmäiset pennut syntyivät aamuyöllä. Homma sujui vähän sählätessä mutta periaatteessa hyvin. Apuani tarvittiin. Päivemmällä käytiin päivystyksessä tarkistamassa tilanne eläinlääkärilläkin, koska Kikka ei meinannut rauhottua kuten olisi pitänyt, vertakin tuli normaalia runsaammin. Kuitenkaan mitään poikkeavaa ei löytynyt ja illalla myöhään Kikka alkoi olemaan jo ok. Ehkä sillä vaan oli vielä kipuja. Pentueeseen syntyi neljä BigBrother pentua, kaikki uroksia:
- sininen BB Mensa-Esku eli "Esku" muutti Helsinkiin isänsä Iggyn kaveriksi
- sinitiikeri Bee Gigi-Paroni eli "Eino" muutti Kauniaisiin serkkunsa Ension kaveriksi (Ensio 6 viikkoa vanhemmasta Syvätaivas-pentueesta)
- sinihopeatiikeri BigBrother Zale eli "Sale" muutti Helsinkiin muutaman vanhemman birman leikittäjäksi
- hopeatiikeri Julkkis-BB Jori eli "Onni" muutti Saloon.

20.-21.12.2014

Kikka sai toisen kerran kolliseuraa, Elekatin Mesikämmenen (eli Melker, väriltään sininen).

23.2.2015

Kikan toiset pennut syntyivät aamulla aikaisin. Tällä kertaa kaikki sujui hyvin ja rauhallisesti, ei mitään ongelmaa tai sähläilyä. Pentueeseen syntyi viisi Vail pentua:
- sininen Vail Lionshead eli "Leopold" muutti Helsinkiin
- sinitiikeri Snowy BackBowl eli "Onni" muutti Keuruulle kahden kotikissan kaveriksi
- sinihopeatiikeri Blue Sky Basin eli "Sulo" muutti Turkuun maatiaisen kaveriksi
- mustasavu Riva Raptor eli "Fay" muutti Helsinkiin, tavoitteena kasvattaakin sillä
- mustasavu Hornsilver Star eli "Charlotta" muutti Espooseen "purjehduskissaksi".

3.6.2015

Kikka leikattiin.Millainen Kikka on:

Kikka on oma kasvattini joka jäi meille sijoituspentueesta. Emo pentuineen kuitenkin kävi meillä muutamaan kertaan, yhteensä reilun kahden viikon ajan, joten sisarusten muuttaessa omiin koteihin meidän ympäristö oli Kikalle jo tuttu ja osaan meidän vanhemmista kissoistakin oli jo alustavasti tutustuttu. Niinpä sopeutuminen meille ja muihin kissoihimme kävi vaivattomasti.
Kikka oli pentuna tyypillinen riiviö, touhukas ja aktiivinen. Muista kissoistamme nuorin on Kikan täti Susu ja kaksikko tutustuikin kaikista nopeimmin ja painivat keskenään, jahtasivat toisiaan ja välillä meno oli aikamoista; pois alta risut ja männynkävyt! Kikka ja Susu tulivat usein aamuyöstä tai aamuvarhain sänkyymme painimaan, mikä ei ehkä ole nukkumista yrittäville kaikista kivoin juttu... :) Myös leikattu uroksemme Tokra on ollut Kikan mieluisia leikkikavereita, Tokra kun aina tutustuu kaikkiin tulokkaisiin erittäin nopeasti. Kikan lempileluja ovat erilaiset hiiret ja niitä sillä on pitkin kämppää eri jemmoissa alkaen 5 kpl. Jostain se aina niitä ammentaa näkösälle ja leikkii niiden kanssa hurjasti. Asiaan kuuluu sekin, että meidän ihmisten pitäisi niitä heitellä ja Kikka käy noutamassa takaisin, eli jo toinen "noutaja" meillekin, Susuhan tätä on harrastanut myös. Kikan tapana on tuoda hiiri jalkoihin ja alkaa samantien leikkimään sillä niin, että jalka on välissä ja näin saa vähän kynttä, selvästi vihjeenä on että pitäisi heittää jo! Nopeammin! Sohvalla istuessa se palauttaa hiiren jo melkein käteen, sohvalle kuitenkin eikä jalkoihin. Myös huiskulelut saavat Kikan säntäämään niiden perässä aivan hurjaa vauhtia ja kunnon ilmaveivitkin se voi heittää taidokkaasti... Höyhenhuiskun Kikka ottaa napakasti jossain vaiheessa suuhunsa eikä päästä irti millään, vaan vetää sitä "sidostesukka-mainosmaisesti". Jos otteeni irtoaa, säntää Kikka huisku hampaissaan menemään. Muutenkin Kikka kuskaa kaikenlaista hampaissaan pitkin poikin, mm. rutattu talospaperi lähtee Kikan mukana liikenteeseen nopeasti ja niitä löytyykin jatkuvasti pitkin kämppää...
Kikka on hyvä syömään ja kasvoi mukavaa tahtia aikuiseksi. On myös todella reipas, vieraidenkin kimpussa se on samantien jos joku tulee kylään. Imuria tms se ei juurikaan pelkää. Seurallisuutta löytyy, Kikka on aina ihmisten perässä touhuineen ja tulee nukkumaan öisin sänkyyn ja muulloinkin jonnekin ihmisten lähelle, välillä myös syliin.

Aikuistuttuaan Kikasta on tullut vähän sisäänpäin kääntyneempi eikä se enää leiki Susun kanssa, vaikka toimeen tulevat kyllä. Muukin hiirillä leikkiminen jäi pitkäksi aikaa, kunnes Kikka sai omat pennut; niiden myötä se on taas alkanut leikkimään hiirillä ja niitä pitää heitellä sille noudettavaksikin. Vaikka pennut ovat lähteneet, hiirileikit ovat toistaiseksi jatkuneet. Pennut selvästi tekivät Kikalle hyvää ja se on taas reippaamman ja rennomman oloinen.

Tämän pentueen kanssa minulla oli ongelmia rekisteröinnin kanssa. Pentueen isä on noviisina rekisteröity, tämä tapahtui huhtikuussa 2011 Turun näyttelyssä. 3 viikkoa tämän jälkeen se oli yhdessä pentueen emon kanssa ja pennut saivat alkunsa. Elokuussa kun pentuja alettiin rekisteröimään, ilmeni että Kissaliiton mielestä pentueen isää ei oltukaan rekisteröity astutukseen mennessä! Heidän tulkinnan mukaan rekisteröinti tapahtuu vasta kun omistaja maksaa kissan rekisterikirjan ja tämä oli tapahtunut vasta astutuksen jälkeen. Kuitenkin sääntöpykälät tässä asiassa ovat erittäin monitulkintaisia eikä missään selvästi sanota että rekisterikirjakin tuossa vaiheessa jo vaaditaan. Sanotaan vaan että kissan pitää olla rekisteröity ja perinteisesti se on tarkoittanut tuota näyttelyssä tehtyä arviointia, missä 2 tuomaria hyväksyy noviisin rotuun. Noviisin rekisterikirjan kannessakin lukee: "rekisteröity + pvm" ja tuo päivämäärä on näyttelypäivä missä kissa on hyväksytty / rekisteröity. Aluksi rotutoimikunta todella kieltäytyi rekisteröimästä koko pentuetta! Valituksen jälkeen, minkä käsitteli Kissaliiton hallitus, päätös kuitenkin kumottiin ja pennut saivat lopulta rekisterikirjat! Tämä on ainakin toistaiseksi ainoa kerta kun minulla on ollut mitään ongelmia Kissaliiton kanssa ja välillä oli usko loppua, onneksi kuitenkin valitus meni läpi. Tästä syystä Kikka ei kuitenkaan päässyt pentuna osallistumaan näyttelyihin.
Kikka kasvatuskissana: Saanut 2 pentuetta, joissa 9 pentua. Molemmista pentueista on yksi poika jatkanut kasvatuksessa joten Kikka on jo isoäiti.
Kikan näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla (vielä vaiheessa):


Kikan näyttelyt

Kuvia Kikasta:

Hopeatiikeri tyttö Kikka Kikka 5-viikkoisena, kuva 1 Kikka 5-viikkoisena, kuva 2 Kikka 8 viikkoisena, kuva 1
Kikka 8 viikkoisena, kuva 2 Kikka 10 viikkoisena, kuva 1 Kikka 10 viikkoisena, kuva 2 Kikka 12 viikkoisena, kuva 1
Kikka 12 viikkoisena, kuva 2 Kapu & Kikka Kikka 15 viikkoisena Kikka n. 4 kk Kikka & Susu joulukuu/2011
Kikka 5 kk jouluna 2011 Kikka 8 kk Kikka 8,5 kk Kikka 1v 1kk
Kikka 1v 2kk, kuva 1 Kikka 1v 2kk, kuva 2 Kikka 1v 5kk jouluna 2012 Kikka & Tokra jouluna 2012 Kikka 2,5v
Kikka & 1. pennut Kikka & Jori 5pv Kikka 3v Kikka & sulho Melker Kikka 3,5v, kuva1
Kikka 3,5v, kuva2 Kikka & 2. pennut, kuva1 Kikka & 2. pennut, kuva2 Kikka reilu 3,5-vuotias Kikka 4v
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)