Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


GIC Pikku-Piun Ihana Ilona


eli lempinimeltään Ilona
leikkaamaton naaras
Rotu: eurooppalainen
Väri: sinitiikeri, EUR a 23
Syntymäaika: 3.6.2016
FeLV+FIV testi negat.: 7.2.2017
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
PKD ultra negat.: -
Isä: Pikku-Piun Äijä (sinitiikeri)
Emo: CH Pikku-Piun Black is Back (musta)
Kasvattaja: Marja-Liisa Ronkainen

Ilonan sukutaulu


Ilonan tapahtumia:

09 / 2016

Ilona muutti luovutusikäisenä meille.

tammikk 2017

Ilonalle ekat juoksut jo reilun 7 kukauden iässä. Siitä aiheutui kevääksi ongelmia kun en halunnut pentuja alulle niin nuorelle kissalle, kun sille aiottu uros oli myös oma kissamme.

10.-11.5.2017

Ilona sai vihdoin olla kaverinsa ja samalla "miehensä" Teräksen kanssa (Katinhännän Time Detective Steel, mustasavu, EUR ns) kun Ilonalla oli juoksu. Tähän asti kevään ajan panttasin asiaa ettei Ilona olisi ihan teiniäiti pentujen syntyessä.

19.7.2017

Ilona synnytti lopulta päivien odottelun jälkeen 3 pentua, joista valitettavasti vain yksi oli elinkelpoinen; ruskeatiikeri tyttö Kielo Kanteletar joka jäi itsellemme. Synnytys tapahtui vasta 69. odotusvuorokaudella ja ehdittiin jo käydä lääkärissäkin mutta lopulta Ilona synnytti itse eikä onneksi tarvinnut leikkausta tms.

9.-10.1.2019

Ilona sai kolliseuraa kylään, kasvattini Katinhännän Ghostbuster Venkman eli Niilon (sinihopeatiikeri, EUR as 23).

15.3.2019

Ilona synnytti 5 pentua, joista 1 uros ja 4 naarasta. Tällä kertaa synnytyksessä ei ollut mitään ongelmia, vaan pennut syntyivät odotettuna päivänä helposti. Pentue on POI eli Person of Interest:
- sinihopeatiikeri uros Reese Man in the Suit eli "Kaapo" muutti Tampereelle
- sinihopeatiikeri naaras Hacker Root Groves eli "Närppis" muutti Hollolaan
- sinihopeatiikeri naaras Sameen Shaw Program eli "Saima" muutti Espooseen
- sinihopeatiikeri naaras Control Decima Tech eli "Miisu" muutti Pärnuun Eestiin
- sinitiikeri naaras Admin Finch's Machine eli "Diva" muutti Helsinkiin omaan kotiin.Millainen Ilona on:

Teräs on uroksemme joka jäi meille Ditan pentueesta. Kukaan omista kasvateistani ei tuolloin käynyt Teräkselle joten minulle kehkeytyi "Teräkselle morsian" projekti, eli päätin hankkia sopiva kissan joltakulta toiselta kasvattajalta. Ilona oli sukutaulullisesti sopiva ja näin esitin sen kasvattajalle Lissulle ajatuksen. Ilona onkin meillä sillä tavalla poikkeuksellinen kissa, ettei ole oma kasvattini ja näin on muuttanut meille vasta luovutusikäisenä, kun muut on syntyneet meillä ja siitä jääneet helposti kotiin. Ilona olikin todella ujo meille saapuessaan, pari ensimmäistä päivää sitä tuskin näki kun lymyili vain piiloissa. Mutta siitä kun rohkaistui, on siitä tullut meidän rohkeimpia ja sosiaalisimpia kissojamme, usein ovella vieraita vastassa ym. Pentuna Ilona oli tavallinen riehakas pentu, Teräs oli tuolloin sitä reilu 4 kk vanhempi joten pari löysi nopeasti toisensa ja ne riekkuivat kahdestaan monta kuukautta. Ongelmaksi muodostui Ilonan aikaisin alkaneet juoksut, jo n. 7 kuukauden ikäisenä. Teräs oli jo vuoden ikäinen joten olisi toki astunut heti, mutta en halunnut Ilonan saavan pentuja ihan niin nuorena. Ensimmäinen kevät olikin hankala, Ilonalla oli juoksuja usein eikä omassa asunnossa riitänyt kaksikaan ovea parin välillä, Teräs riehaantui juoksumourujen kuuntelemisesta ja merkkasi ja mourusi omia laulujaan takaisin Ilonalle. Onneksi Pirkko tuli apuun, sain Ilonan hänelle ajoittain hoitoon. Näin Teräskin rauhottui kotona kun Ilona ei ollut siellä. Mutta kyllä se kevät oli aikamoista taiteilua ja lopulta saattoi huokaista kun toukokuussa päästin pariskunnan lopulta yhteen, Ilona oli jo lähelle 1 vuoden ikäinen.
Ilona on pennusta asti tykännyt ulkoilusta ja on meillä harvoja kissojamme joka haluaa ulkoilla reippaasti myös talvella, lumi ei tassujen alla sitä haittaa. Talvella emme käytä ulkotarhoja mutta silloin välillä puetaan valjaat mökillä ja käydään vähän pihassa tutkimassa. Leluista Ilonan lemppareita ovat höyhenhuiskut ja laser-valo. Tai huiskussa ei tarvitse oikeastaan olla edes höyheniä, pelkkä keppikin riittää, sitä kun pyörittää pitkin lattiaa, pyörii Ilona vinhasti perässä.
Pienempänä Ilona viihtyi hyvin sylissä ja esim. Pirkollakin hoidossa ollessaan makoili rennosti selällään hänen sylissä. Kun pentuprokkis alkoi, jäi tämä tapa vähäksi aikaa tauolle. Ilonalla pentuprokkiksia on ollut itsellä 2 mutta se osallistui erittäin aktiivisesti myös ensimmäisen pentueen tyttärensä Kielon pentuprojektiin, Kielo kun jäi aikanaan meille. Kielo oli pennut saadessaan reilu 1-vuotias, eli Ilona reilu 2v. Ilona oli heti alusta asti mukana, auttamassa Kieloa synnytyksessä, asia mitä en ollut koskaan ennen nähnyt miten toinen kissa auttaa toista tuollaisessa tilanteessa. Ja Ilona jäi heti pesään toiseksi emoksi, pesääkin piti heti suurentaa että sinne mahtuikin 2 aikuista kissaa yhden sijaan. Ilona hoiti pentuja kuin omiaan, ainoa vaan ettei voinut imettää. Muuten se makoili tunnollisesti pesässä ja välillä Kielon (oikean emon) huidellessa muualla, pentujen hoito olikin enemmän Ilona-mummun vastuulla. Ilona vietti näin yhden pentuajan lisää pentujen kanssa ja tuon perään kun se sai talvella 2019 ensimmäisen juoksun (Ilona on aina pitänyt syksyt juoksutaukoa, onneksi), se astutettiin ja sai näin toisen pentueensa. Niinpä tuo syliin tulo oli tauolla yli 2-vuotta mutta nyt syksyllä 2019 -> on Ilona alkanut taas viettämään aikaa syleissä.
Ilona tulee kaikkien muiden kissojemme kanssa juttuun, mutta jostain syystä sillä on välillä vähän nokkapokkaa ja tuijottelua tai kyttäämistä Ampsun ja Ditan kanssa, nekin ovat voimakasluonteisia (leikattuja) naaraita joten liittynee siihen. Tuollaisia tilanteita välillä pitää vähän toppuutella, mutta muuten ei mitään kummempaa. Ehkä Ilonan leikkaus aikanaan auttaa näihinkin. Ilona myös pitää temperamenttisen tyttärensä Kielon kurissa ja nuhteessa, ainoa kissoistamme joka siihen taas pystyy. Äiti osaa.
Kun Kielo oli nuori, oli meillä hauska perhetilanne jonkin aikaa, eli emo Ilona, isä Teräs ja heidän yhteinen tytär Kielo viettivät paljon aikaa yhdessä. Mökkimatkoille otin perheelle oman tosi ison boksin että saivat matkustaa yhdessä. Kävimme jopa yhden näyttelymatkan junalla Oulussa niin että kolmikko matkusti tuossa isossa boksissa. Mutta kun Kielo oli puoli-vuotias, sai ilona ensimmäisen juoksunsa, alkoi vierottamaan Kieloa ja perheidylli loppui siihen. Toki kolmikko tulee edelleen hyvin juttuun keskenään mutta samaan boksiin niitä ei enää tuon jälkeen ole voinut haaveilla. Ilona ja Teräs ovat pariskunta edelleen, kun Ilona saa juoksuja, Teräs on auttamassa, sehän leikattiin syksyllä 2017 eli Kielon ollessa parin kuukauden ikäinen.
Ilona kasvatuskissana: Saanut 2 pentuetta, joissa pentuja 1 + 5. Näistä toistaiseksi yksi on jatkanut kasvatuksessa, joten Ilona on 7 tenavan isoäiti. Kaksi sen lapsenlasta elelee meillä itsellämme.

Ilonan näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla:


Ilonan näyttelyt

Kuvia Ilonasta:

sinitiikeri naaras Ilona 7vko, kuva1 Ilona 7vko, kuva2 Ilona meillä 3,5kk, kuva1 Ilona 3,5kk, kuva2 Ilona 3,5kk, kuva3
Ilona 3,5kk, kuva4 Ilona 3,5kk, kuva5 Ilona 3,5kk, kuva6 Teräs 8kk & Ilona 3,5kk, kuva1
Teräs 8kk & Ilona 3,5kk, kuva2 Ilona 4kk Teräs 9kk & Ilona 4,5kk, kuva2 Teräs 9,5kk & Ilona 5kk, kuva2 Ilona 6,5kk, kuva1 Ilona 6,5kk, kuva2 Teräs 11kk & Ilona 6,5kk, kuva1 Teräs 11kk & Ilona 6,5kk, kuva2
Ilona 7kk Ilona 8,5kk, kuva1 Ilona 8,5kk, kuva2 Ilona 8,5kk, kuva3 Ilona 8,5kk, kuva4
Ilona 9kk, kuva1 Ilona 9kk, kuva2 Ilona lähes 1v & Pikkis lähes 8v Ilona 1v Ilona 1v+1kk Ilona ja ainoa pentu Kielo-Kanteletar 2 viikon ikäisenä Ilona ja Kielo 2,5 viikon ikäisenä Ilona ja Kielo 5 viikon ikäisenä Ilona ja Kielo n. 7 viikon ikäisenä Ilona ja Kielo 7,5 viikon ikäisenä Ilona 1,5v Ilona reilu 1,5v, kuva1 Ilona reilu 1,5v, kuva2 Ilona reilu 1,5v, kuva3 Ilona, Kielo & Pikkis
Ilona lähes 1v+8kk Ilona 2v+4kk & Tokra lähes 14v, kuva1 Ilona 2v+4kk & Tokra lähes 14v, kuva2 Ilona 2v+4kk & Kielo 1v+2kk, kuva1 Ilona 2v+4kk & Kielo 1v+2kk, kuva2 Ilona 2v+4kk & Kielo 1v+2kk, kuva3 Ilona & Kielo & Kielon pennut Kielo & Ilona-mummu & pennut 2,5 vko Kielo & Ilona-mummu & pennut 3 vko Ilona & Ragetti 3 vko Kielo & Ilona-mummu & Ragetti 3,5 vko Kielo 1v+3kk & Ilona 2v+5kk, kuva1 Ilona & Ragetti reilu 5 vko Ilona & pennut 5,5 vko
Kielo & Ilona Kielo 1v+3kk & Ilona 2v+5kk, kuva2 Kielo & Ilona & Ragetti Ilona 2,5v, kuva1 Ilona & pennut n. 6 vko Ilona 2,5kk, kuva2 Ilona-mummu & Ragetti n. 8 vko Ilona-mummu & pennut 8,5vko Ragetti reilu 11vko
Ilona reilu 2,5v Ilona 2v+9kk, kuva1 Ilona 2v+9kk, kuva2 Ilona 2v+9kk, kuva3
Ilona 2v+9kk & pennut Ilona 2v+10kk, kuva1 Ilona 2v+10kk, kuva2 Kielo & Ilona & Ilonan pennut 2,5vko
Ilona lähes 3v Ilona 3v & pentuja Ilona 3v+4kk
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)