Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


IP&IC Touchant Fleur d'Amour


eli lempinimeltään Fanni
leikattu naaras
Rotu: pyhä birma
Väri: ruskeanaamio, SBI n
Syntymäaika: 3.6.2006
FeLV+FIV testi negat.: 12.7.2007 & 2009
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
Isä: CH Nalandan Hanuman (ruskeatabby naamio)
Emo: SP Touchant Amour (ruskea naamio)
Kasvattaja: Tia Lehtonen

Fannin sukutauluTaustaa:

Miksi birma eurooppalaisten keskelle? Tätä on kyselty. Birma on kuitenkin haave todella pitkän ajan takaa. Vuonna 1990 kun aloimme käymään kissanäyttelyissä tuolloisten kissojemme kanssa (EUR Tuittu ja NFO Bani), ihastuimme äitini kanssa ruskeanaamio birmaan. Jo silloin päätin, että jonain päivänä haluan meillekin sellaisen. Vuosien saatossa haave on elänyt jossain taustalla ja kun ystäväni Tia Lehtonen alkoi kasvattamaan birmoja, sovimme että jostain sopivasta pentueesta mistä hän haluaa sijoittaa ruskeanaamio birmanaaraan, se voisi tulla meille. Kesällä 2006 sitten syntyi Fanni ja Tia tarjosi sitä meille. Näin meille sitten tuli lopultakin se birma. Fanni on hiukan matalista sukistaan huolimatta käynyt menestyksekkäästi näyttelyissäkin. Sijoituskissa kun on, oli sillä sovitut kaksi pentuetta, jotka syntyivät ongelmitta ja Fanni hoiti pentunsa todella hyvin (yhteensä 5 tyttöä). Omia kasvatussuunnitelmia minulla ei lopulta ollut joten Fanni leikattiin heti toisten pentujen luovutuksen jälkeen.

Touchant-kasvattajan eli Tian omat kotisivut.

Pennut 2,5 kk, kuva 1 Pennut 2,5 kk, kuva 2

Fannin tapahtumia:

10.9.2006

Fanni saapui meille.

syksy 2007

Fanni kävi ekan sulhon luona kahdestikin ilman tulosta.

kevät 2008

Fanni oli kylässä toisen kollin luona, ei edelleenkään pentuja.

heinäkuu 2008

Fannilla kävi kylässä järjestyksessä kolmas uros, ei tulosta.

elokuu 2008

Fanni kävi kylässä neljännen kollin luona ja nyt tärppäsi!

20.10.2008

Fannin ensimmäinen pentue syntyi vihdoinkin! Kolme ruskeanaamion väristä naarasta; Touchant L'amour, Liberté ja Lumiére.

elokuu 2009

Fanni kävi kylässä edellisvuodelta tutun kollin luona ja samantien tärppäsi!

5.10.2009

Fannin toinen pentue syntyi. Kaksi ruskeanaamion väristä naarasta; Touchant Nonpareille ja Ne-m'oubliez-pas.

14.1.2010

Fanni leikattiin.Millainen Fanni on:

Fanni oli pentuna reipas ja aktiivinen. Oikein leikkisä ja touhukas. Luonteeltaan se on aina ollut rohkea. Meille Fanni kotiutui todella nopeasti. Ensimmäinen kuukausi meni Fannin kanssa siihen, että aina kun lähdimme /tulimme ulko-ovesta, piti vahtia ettei Fanni livahda rappuun. Se oli todella pennun missio nro 1! Mutta mekin onnistuimme eikä Fanni päässyt kertaakaan rappuun. Se varmaan on syynä siihen, että Fanni vähitellen jätti yrittämisenkin. Pentuna Fannikin välillä oli pikku-vintiö ja keksi jotain kolttosia, mutta eipä mitään todella pahaa/vahingollista tapahtunut. Ja huiskulelulla huomion saa aina käännettyä ja lelun perässä Fanni esittääkin uskomattomia loikkia, edelleenkin. Tuohon aikaan toiseksi nuorimman kissamme, Tokran kanssa Fanni pääsi ystävystymään joulukuussa 2006 kun Tokra oli leikattu. Nuorina niiltä löytyikin samanhenkisyyttä ja leikkituokiot olivat hurjia, ja vauhtia piisasi kun kissat viilettivät kämppää edestakas välillä toinen edellä ja sitten toinen.
Fannin ollessa nuori välit Vienoon olivat jo ok, mutta aikuistuttuaan rupesikin Fanni hankalaksi; se seurasi Vienoa joka kolkkaan eikä välittänyt Vienon varoituksista ollenkaan. Kesällä 2008 Fanni rökitti meille jäänyttä eurooppalaispentua Ampsua (oma kasvattini ja Vienon tytär). Omien pentujenkaan jälkeen Fanni ei ole sopeutunut Ampsuun, eikä suvaitse Vienoakaan tai Ampsun tytärtä Susua (jota en ole oikeastaan yrittänytkään pitää Fannin kanssa yhdessä), joten Fanni on pidettävä niistä erillään. Fanni ei näemmä suvaitse uusia kissoja enää aikuisena, ei edes alle luovutusikäisiä pentuja. Fanni suvaitsee vain ne joihin se tutustui pentuna, mutta niistä kissoista suurimmasta osasta on jo aika jättänyt ja jäljellä on enää 6v Tokra. Kaikenlaista on sopeutumiseen kokeiltu mutta nyt olen jo luopunut yrittämästä. Leikkaamisen jälkeen luonne on vähän tasaantunut eikä rähinää verkko-ovella ilmene enää kuin Ampsun kanssa. Tokrankin kanssa tulevat hyvin toimeen kun Fanni on jälleen leikkisämpi.
Ihmisiä kohtaan Fanni on ystävällinen ja puskee paljon. Välillä se lähtee seuraamaan ihan "iholla", eli joka askeleella jommassa kummassa jalassa kiinni. Saa olla varovainen ettei astu päälle. Onneksi pentuna harrastettu käden pureminen on jo nykyään suurin piirtein poistunut ongelma. Pentuaikojen jälkeen se ei ole enää viihtynyt sylissä tai nukkunut sängyssä. Leikkaamattomana aikuisena Fanni oli vähän erakkomainen luonteeltaan ja saattoi majailla itsekseen jossain nurkkahuoneessa, leikkaamisen jälkeen sekin hakeutuu taas niihin huoneisiin missä me ihmiset olemme ja on tapahtumia. Kovin aktiivinen touhuaja se ei itse ole, paljon rauhallisempi ja nukkuu enemmän kuin eurooppalaisemme. Fannikin tykkää ulkoilusta, niin tarhassa kuin valjaissakin (mökillä). Ei nirsoile ruuan kanssa juurikaan.
Näyttelyissä Fanni on käyttäytynyt reippaasti. Näyttelyihin Fanni on pitänyt pestä, uusi asia minulle kun en aiemmin kissojamme ole joutunut pesemään. Fanni on kuitenkin senkin käsittelyn ottanut suht rauhallisesti eikä ongelmia ole ollut. Tuntuu että kerta kerralta pesu sujuu helpommin, vaikka ihan yksin en hommaan vielä pysty, lisäkädet ovat tarpeen ja pesutuokioon osallistummekin Juhan kanssa molemmat. Muuten Fanni ei ole kauhean "turkikas" birma, mikä helpottaa turkin hoitoa, pieni harjaaminen silloin tällöin on riittänyt.
Fanni kasvatuskissana: Sai 2 pentuetta saman kollin kanssa, joissa pentuja 3 + 2, pelkkiä tyttöjä.
Fannin näyttelyuraan voi tutustua seuraavaa nappia klikkaamalla:


Fannin näyttelyt


Kuvia Fannista:

Fanni 2,5 kk Fanni 3,5 kk Fanni 4 kk, kuva 1 Fanni 4 kk, kuva 2
Fanni 4 kk, kuva 3 Fanni 4 kk, kuva 4 Fanni 4,5 kk mökillä Fanni 5 kk mökillä Fanni Karkkilassa esittelynäyttelyssä
Fanni 10 kk mökillä, kuva 1 Fanni 10 kk mökillä, kuva 2 Fanni 10 kk mökillä, kuva 3 Fanni Helsingin näyttelyssä 22.4.2007
Fanni mökillä kesällä 2008 Fanni ja pennut syksyllä 2008, kuva 1 Fanni ja pennut syksyllä 2008, kuva 2 Fanni ja pennut syksyllä 2008, kuva 3 Fanni mökillä joulu/2009
Fanni & toiset pennut mökillä joulu/2009 Fanni 4v, kuva 1 Fanni 4v, kuva 2 Fanni 4v, kuva 3 Fanni erikoisnäyttelyssä touko/2010
Fanni viettää joulua 2010 Fanni n. 6v Fanni 6v
(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)