Etusivu

Omat kissani

Kasvattajasta

Pentueet -> Kasvatit

Katinhännän kasvatus

Pentuinfoa

Uutisia

Kissalinkkejä

Muut harrastukseni


Katinhännän Adelante


eli lempinimeltään Ade
leikkaamaton naaras
Rotu: eurooppalainen
Väri: sinikilpikonnatabby, EUR g 22
Syntymäaika: 1.4.2019
FeLV+FIV testi negat.: 12.11.2019
Veriryhmä: A & Mikrosiru: ok
PKD & HCM ultra negat.: 30.9.2021
Isä: Himmelintähden Elastinen (cremetiikeri)
Emo: Katinhännän Kielo Kanteletar (ruskeatiikeri)
Kasvattaja: Kadi Myllys (oma kasvatti)

Adelanten sukutaulu


Adelanten tapahtumia:

helmikuu 2020

Adella ekat juoksut.

8.-10.12.2020

Ade sai kolliseuraa kylään, Pikku-Piun Uriah Heep (eli Hippu, väriltään hopeatabby). Itse asiassa tämä oli kolmas kerta syksyn mittaan kun kissat kohtasivat ja lopulta tämä johti tulokseen. Kahdella ensimmäisellä kerralla kollin implantti vielä ehkäisi asioita, ekalla tapaamisella Hippu ei edes astunut, toisella astui mutta Ade ei tullut kantavaksi ja kolmas kerta sitten toden sanoi.

11.2.2021

Aden ensimmäiset pennut syntyivät aamulla, samalla kasvatukseni ensimmäiset tarkoitukselliset tabby-kuvioiset pennut! Kaikki sujui hyvin, yhtä pentua vähän autoin tulemaan kun tuntui että saattaisi olla hiukan jumissa. Pentueeseen syntyi neljä Corona pentua:
- ruskeatabby uros I Don't Wanna Be a Star eli "Winston" muutti Espooseen
- punatabby uros Graziano Try Me Out eli "Rauli" muutti Keravalle ragdollin kaveriksi
- ruskeatabby naaras The Rhythm of the Night eli "Ryyti" muutti Espooseen
- kilpikonnatabby naaras Olga Baby-Baby Souza eli "Misty" muutti Raisioon kotikissan kaveriksi.

11.-13.12.2021

Ade sai toisen kerran kolliseuraa, Pikku-Piun Jörre Jäätuura (eli Roihu, väriltään mustasavu).

13.2.2022

Ade toiset pennut syntyivät illalla. Tälläkin kertaa kaikki sujui muuten hyvin ja rauhallisesti, paitsi että nyt yksi pentu jäi jumiin ja kesti liian kauan päästä ulos, se syntyi kuolleena. Pentueeseen syntyi neljä elävää Olympia2 pentua:
- punahopeatabby uros Pertsalatukuningas Iivo eli "Eddy" muutti Vantaalle
- ruskeatabby naaras Perässähiihtäjä Kerttu eli "Soihtu" muutti Hämeenlinnaan kasvatuskotiin, kavereina muitakin EUR-kissoja
- hopeatabby naaras, pitkäkarvainen Olympiakultainen Lätkäfani eli "Emmi" muutti Lappeenrantaan, kavereina koiria
- kilpikonnatabby naaras, pitkäkarvainen Pronssimitalisti Michelle eli "Maisa" muutti Tampereelle, kaverina toinen pari vuotta vanhempi kasvattini Eevi.
Tämän pentueen ylläri oli se kun syntyi pitkäkarvaisia, eli Ade osoittautui pitkäkarvan kantajaksi!

26.-27.12.2022

Vielä kerran kolliseuraa Adelle, kolmas ja viimeinen kerta.Millainen Ade on:

Ade on oma kasvattini joka jäi meille omasta pentueesta. Ade syntyi yllätystabby-kuvioisena pentueseen jonka vanhemmat on tiikereitä. Koska olen tiikerikasvattaja, herätti hämmästystä miten meille jää tabby-kuvioinen pentu. Mutta Ade oli pentuna päättänyt jäädä meille, se oli minun sylissä aina kun mahdollista ja mahdotontakin. Lisäksi se osasi olla aikamoinen prinsessa, mm. leikkimisen suhteen huiskaa piti heilutella sen nenän edessä ja Ade sitten hiukan suti tassullaan jos arvokkuudelle sopi... Minulta oli pentu menossa lapsiperheeseen ja mietin millainen Ade olisi siellä, joten lapsiperheeseen lähti Ilonan tiikeripentu joka oli perinteinen leikkijä ja riehuja ja Ade jäi prinsessoimaan meille. Aden puoliveli Ragetti oli meillä myös ja kaksikolla ikäeroa vain puoli vuotta, joten ne ovat riehuneet kahdestaan. Myös matkustavat esim. mökille samassa boksissa ja joskus nukkuvatkin yhdessä.
Pienenä Ade oli tiukka murisemaan leluista muille pennuille ja ne hyvä jos uskalsivat ollenkaan sen lähelle kun se piti tiettyjä leluja tiukasti itsellään. Laservaloistakin Ade tykkää. Muuten se ole ihan sellainen päätön pentumainen säntäilijä vaan miettii onko nyt kissan arvolle sopivaa mennä jonkun lelun perässä vai ei. Tämä on aikuisempana vähän muuttunut, meillä Ragetti käy aina kinumassa huiskan heilutusta mutta jos sitä alkaa heiluttamaan, säntääkin Ade varastamaan koko shown. Lisäksi sellainen huiska missä narun päässä on linnun höyheniä, saa Aden sekaisin ja etenkin murisemaan!
Heti ensimmäisenä kesänä Adekin totutettiin valjaisiin kuten kaikki kissamme, mökillä kun on mukava ulkoilla. Ade oli heti myös rauhallinen ja tottuneen oloinen ulkoilija alusta asti. Tarhassa viihtyy myös.
Adella on syntynyt kaksi pentuetta, helmikuussa 2020 ja helmikuussa 2021. Ade on ollut hyvä ja rauhallinen, huolehtiva emo, ei esim siirrä pentuja pesästä tms. Siksi sille on poikkeuksellisesti suunnitelmissa vielä kolmaskin pentue koska pentuprokkikset on sen kanssa olleet niin huolettomia. Ade hyysää pentujaan luovutusikään asti. Olemme myös kahden ensimmäisen pentueen kanssa käyneet autolla Lapissa, viikko Levillä kun pennut ovat olleet n. 6 viikon ikäisiä. Hyvin on molemmat reissut sujuneet.


Kuvia Adesta:


(Pikkukuvaa klikkaamalla saat siitä isomman version!)

Adelante 2,5vko Adelante 3,5vko, kuva1 Adelante 3,5vko, kuva2 Adelante 3,5vko, kuva3 Adelante 3,5vko, kuva4
Adelante lähes 4vko Adelante reilu 4vko, kuva1 Adelante 4vko, kuva2 Adelante 5,5vko, kuva1
Adelante 5,5vko, kuva2 Adelante 5,5vko, kuva3 Adelante 6vko, kuva1 Adelante 6vko, kuva2 Ragetti, Adelante & Nessaja
Adelante 7vko Adelante & Bellissima 7,5vko Adelante lähes 8vko Adelante 8vko
Adelante 10vko, kuva1 Adelante 10vko, kuva2 Adelante 10vko, kuva3 Adelante & L'Amour Toujours lähes 11vko Adelante lähes 11vko
Nessaja & Adelante 11vko Amor Infinitus & Adelante 14vko Adelante 14vko Adelante 15vko, kuva1 Adelante 15vko, kuva2 Adelante 4kk & Ragetti 10kk, kuva1 Adelante 4kk & Ragetti 10kk, kuva2 Adelante 4kk & Ragetti 10kk, kuva3 Adelante 4kk & Ragetti 10kk, kuva4 Adelante 4kk Adelante 4kk & Ragetti 10kk, kuva5 Adelante 4,5kk, kuva1 Adelante 4,5kk, kuva2 Adelante 5kk Adelante 5,5kk Adelante 6kk & Ragetti 1v, kuva1 Adelante 6kk & Ragetti 1v, kuva2 Adelante 6kk & Ragetti 1v, kuva3 Adelante 6kk Adelante 6,5kk Adelante & Pikkis Adelante lähes 7kk Adelante & Pikkis Adelante 8kk Adelante 10,5kk & Ragetti 1v+4,5kk Adelante & Teräs Adelante 11kk & Ragetti 1v+5kk Ade 1v Ade 1v & Pikkis 11v, kuva1 Ade 1v & Pikkis 11v, kuva2 Ade mökillä 1v+2kk Ade 1v+4kk, kuva1 Ade 1v+4kk, kuva2 Ade n. 1,5v & Alia 4kk Ade mökillä 1,5v, kuva1 Ade mökillä 1,5v, kuva2 Ade 1,5v & Ragetti 2v, kuva1 Ade 1,5v & Ragetti 2v, kuva2 Ade 1v+8kk Ade 1v+9kk & Ragetti 2v+3kk Ade 1v+10kk Ade lähes 2v ja sen pennut niiden syntymäpäivänä Ade ja pennut 5pv iässä Ade ja pennut 3vko iässä Ade ja pennut 3,5vko iässä Ade & Olga 3,5vko iässä Ade ja pennut 6,5vko iässä Ade ja pennut n. 2kk iässä Ade & pennut 11vko


Ade & pennut 1pv Ade & pennut 1vko Ade & pennut 3vko Ade & tyttöpentuja 4,5vko Ade & pennut 5vko Ade & Iivo reilu 9vko